Glasscoating

 

De buitenkant van een auto wordt voortdurend blootgesteld aan het milieu. Zon, wind, regen en zelfs zand bedreigen uw auto op een bepaald moment. Er zijn vele manieren om uw auto te beschermen tegen deze bedreigingen, maar de meest voor de hand liggende optie is om hem te laten voorzien van een laag blanke lak. De buitenkant van een auto wordt blootgesteld aan een constant spervuur van het milieu. Zon, wind, regen en zelfs zand bedreigen uw auto op een bepaald moment. Er zijn veel manieren om uw auto te beschermen tegen deze bedreigingen, maar de meest voor de hand liggende optie is om hem te laten coaten met een laag blanke lak. Deze coating beschermt uw lak tegen krassen en schrammen, zodat u na verloop van tijd niet met gedeukte panelen of vervaagde kleuren komt te zitten. Glasscoating is een dunne, doorzichtige laag die op de lak aangebracht wordt. Lees verder voor meer informatie over hoe auto coatings uw lak beschermen tegen schade.

De basis van auto clearcoat

Autolak, ook bekend als lakbescherming, is een coating die wordt gebruikt om de lak van uw voertuig te beschermen. De meeste clearcoats worden aangebracht via een spray, hoewel sommige worden aangebracht door dompelen. De blanke lak beschermt tegen verschillende omgevingsgevaren, zoals UV-stralen, gemorste chemicaliën, zout en zelfs vogelpoep.

Om het gewenste beschermingsniveau te bereiken, moet de blanke lak de juiste dikte hebben. De juiste dikte maakt het mogelijk om gecontroleerd krassen in de lak te maken, waardoor uw lak niet beschadigd wordt. Clearcoat wordt op verschillende manieren op uw auto aangebracht. De twee meest voorkomende methoden zijn spuiten of dompelen.

Spuiten is de meest voorkomende methode van aanbrengen, en het is ook erg handig. U kunt er ook voor kiezen om de blanke lak door middel van dompelen aan te brengen, maar deze methode komt minder vaak voor. Bij het dompelen wordt een dunne laag blanke lak over de verf verspreid door deze in een daarvoor bestemde bak te gieten. De blanke lak wordt dan afgeborsteld voordat de verf droogt.

Hoe clearcoat uw lak beschermt

Wanneer clearcoat op uw voertuig wordt aangebracht, ontstaat een dunne, duurzame coating die uw lak beschermt. Clearcoat is een polyurethaanlak die met een spuitpistool of met de hand op de lak wordt aangebracht. De lak creëert een harde, beschermende laag die voorkomt dat de lak wordt beschadigd.

De vernis wordt in verschillende lagen aangebracht, afhankelijk van het vereiste beschermingsniveau. De eerste laag wordt met een zeer lage druk aangebracht, waardoor de coating zeer dun is. Als de eerste laag droog is voordat de tweede laag wordt aangebracht, ontstaat een poreuze barrière. Deze barrière creëert een zwakke laag die gemakkelijk te beschadigen is, en dient dus als beschermlaag.

De dunne laag zorgt ook voor een glanzend oppervlak, zodat uw auto er voor korte tijd prachtig uitziet. Gedurende deze tijd zal de lak de lak beschermen tegen schade. Als de laklaag dik genoeg is, zullen de zonnestralen weinig effect hebben op de lak.

Conclusie

Lakbescherming is een must voor elk voertuig, omdat het de levensduur verlengt en het er geweldig uit laat zien. De beste manier om je lak te beschermen is het aanbrengen van een laag blanke lak. Het enige wat in de weg staat is je angst om een hoop troep op je auto te spuiten. Clearcoat wordt op verschillende manieren op uw auto aangebracht, maar de twee meest gebruikte methoden zijn spuiten of dompelen. Een goede blanke lak moet een minimaal beschermingsniveau van 2 hebben, een glanzende afwerking, minimaal 10 mils zijn en duurzame bescherming bieden.